remote work

Consiliul consultativ științific pe problematica pandemiei de coronavirus din Turcia a redus perioada de carantină de la 14 zile la 10 zile, în cazurile ușoare de Covid-19 și în situația izolării persoanelor care au fost contacte apropiate acestor bolnavi.

În plus, carantina poate fi încheiată la sfârșitul celei de-a șaptea zile de izolare, conform rezultatului negativ al unui test PCR, pentru persoanele care au fost contact apropiat de un bolnav Covid-19 și care nu dezvoltă simptome în timpul izolării. Specialiștii turci au declarat că în acest mod au pus în aplicare studiile științifice ale Centrului de prevenire a controlului bolilor (CDC) și a Centrului european pentru controlul și prevenirea bolilor (ECDC).

Prelevarea probelor pentru testul PCR se poate face la domiciliu de către un echipaj de specialitate, dacă situația o permite, cel mai devreme după a 5-a zi de izolare. Carantina se termină la sfârșitul celei de-a șaptea zile la persoanele al căror test PCR este negativ și nu dezvoltă simptome, dar nu poate fi terminată înainte de 7 zile pentru contactele apropiate. Această procedură nu se aplică în perimetrele în care sunt îngrijite persoanele cu risc ridicat (căminele de bătrâni, închisorile, pacienții cu imunitate scăzută etc.).

Angajații se pot întoarce la serviciu în a 8-a zi de la izolare, iar locurile de muncă trebuie amenajate cu sisteme de ventilație bună, dar și cu distanțare socială între lucrători de 4 metri pătrați, pentru a reduce răspândirea bolii și contactul strâns în perioada pandemiei.

La începutul lunii decembrie fuseseră implementate noi măsuri referitoare la lupta anti-Covid în Turcia.

Știri

Țara lui Mevlana: Konya

9 minute 2 săptămâni
Constituția Turciei accident Teleferic Antalya foto Anadolu Agency lalele tunceli sursa foto TRT NATO Erdogan, după alegerile din 31 martie 2024 alegeri Turcia Erdogan, sursa foto Cumhuriyet alegeri Turcia