Efes lockdown

Ambasada Republicii Turcia în România a publicat pe o rețea de socializare lista obiectivelor turistice deschise în perioada de lockdown: 29 aprilie -17 mai 2021, documentul fiind pus la dispoziție de Agenția de promovare și dezvoltare a turismului din Turcia:

ANKARA – Muzeul Civilizațiilor Anatoliene

ADIYAMAN – Situl arheologic Nemrut

ANTALYA – Muzeul Antalya, Situl arheologic Aspendos, Situl arheologic Perge, Situl arheologic Phaselis, Situl arheologic Olympos, Muzeul Alanya, Castelul Alanya, Muzeul Civilizațiilor, Muzeul Sfântul Nikolaos, Situl arheologic Andriake, Situl arheologic Myra, Situl arheologic Patara, Situl arheologic Xanthos, Situl arheologic din Side

DENİZLİ – Muzeul Arheologic Hierapolis Pamukkale, Situl Arheologic din Hierapolis

İSTANBUL – Muzeele arheologice din Istanbul, Muzeul aeroportului din Istanbul, Muzeul Artelor Turcești și Islamice, Turnul Galata.

İZMİR – Muzeele arheologice din Izmir, Situl arheologic Agora, Situl arheologic Teos, Situl arheologic al metropolei, Situl arheologic al muzeului Klazomenai Efes, Situl arheologic din Bazilica Sfântului Ioan (Efes)

MUĞLA (BODRUM) – Muzeul de Arheologie Subacvatică Bodrum, Muzeul Zeki Müren, Muzeul Memorial Mausoleul Bodrum, Teatrul Antic Bodrum, Muzeul Fethiye, Situl arheologic al insulei Fethiye Gemile, Situl arheologic din Letoon, Situl arheologic din Kayaköy, Situl arheologic Kaunos Marmaris Museum, Situl arheologic din Knidos.

NEVŞEHİR – Situl arheologic al orașului subteran Göreme Kaymaklı, Situl arheologic Pașabağlar, Situl arheologic al orașului subteran Çavușin Derinkuyu, Orașul subteran Özkonak, Orașul subteran Mazı, Orașul subteran Tatlarin, Biserica Gülșehir Saint Jean.

VAN – Muzeul Memorial Akdamar.

De joi, 29 aprilie, ora 19, Turcia se află în lockddown până pe data de 17 mai 2021, ora 5. Astfel, este suspendată activitatea tuturor companiilor, cu excepția celor care au activitate specifică de producție, de alimentație, curățenie și sănătate, specificate în circularele anterioare ale Ministerului de Interne.

Cum va fi afectat turismul?

În circulara emisă de Ministerul Afacerilor Interne, de „închidere totală”, se arată că cetățenilor străini care se află temporar în Turcia strict în scop turistic, nu li se vor aplica restricțiile de călătorie interubană, ci doar celor care sunt în afara statutului de turist, inclusiv deținătorilor de permise de ședere.

Turcia a luat în ultimul an mai multe măsuri de siguranță pentru a proteja sănătatea și siguranța publică, astfel că în perioada de lockdown călătorii străini sunt scutiți de restricții, cu condiția să aibă pașapoartele la îndemână.

Unitățile de cazare vor continua să-și servească clienții, inclusiv la restaurantele din interiorul hotelurilor. Alte restaurante și cafenele vor continua să funcționeze numai pentru servicii de livrare.

Până la sfârșitul Ramadanului, joi, 13 mai 2021, unitățile de luat masa, precum restaurante, patiserii, cafenele vor fi disponibile non-stop pentru servicii de livrare, iar după această dată, acestea vor fi disponibile numai până la ora 01:00.

De la 01.01.2021, Turcia a derulat „Programul de certificare a turismului sigur”, care a devenit obligatoriu pentru unitățile de cazare cu mai mult de 30 de camere, iar până în prezent, 9.236 de hoteluri au fost certificate.

Asigurarea de sănătate pe timpul sejurului

Turcia oferă posibilitatea obținerii unei asigurări de sănătate și de călătorie, ami multe informații fiind disponibile pe site-ul https://tga.gov.tr/insurance.

La intrarea în Turcia, turiștii trebuie să prezinte un test PCR negativ, realizat cu 72 de ore înainte și trebuie să fi completat tot cu 72 de ore înainte un formular la adresa de internet: https://register.health.gov.tr, așa cum a mai informat Turcia News. În baza acestui formular, turiștii vor primi și un cod HES. Pentru călătoriile cu avionul, trenul, vapoare sau autobuze, se va face interogarea codului HES, înainte ca pasagerii să fie admiși la îmbarcare, iar capacitatea de transport va fi doar de 50%.

Pentru sezonul estival 2021, speranțele hotelierilor turci erau puse în turiștii din Marea Britanie, Rusia și Ucraina, dorind să dubleze numărul de turiști de anul trecut (în 2020 au fost 15.963.997 turiști, mai puțin cu 69%, față de anul 2019). În sezonul trecut cei mai mulți turiști străini au fost din Rusia (2.128.758 persoane), Bulgaria (1.242.961 persoane) și Germania (1.118.932 persoane), după care au urmat Ucraina, Marea Britanie, Georgia, Irak, Iran, Franța și Țările de Jos.

Se estimează că decizia Rusiei de a suspenda zborurile cu turiști către Turcia până la data de 1 iunie va avea ca rezultat o pierdere de aproximativ două milioane de turiști și 1,5 miliarde de dolari din veniturile din turism.

Știri

Țara lui Mevlana: Konya

9 minute 2 săptămâni
turnul fecioarei ataturk foto Turcia programare spital Constituția Turciei accident Teleferic Antalya foto Anadolu Agency lalele tunceli sursa foto TRT NATO Erdogan, după alegerile din 31 martie 2024