Autoritățile din Turcia au decis ca de Anul Nou să fie impuse 4 zile de carantinare totală. Astfel, în perioada 31 decembrie 2020, ora 21 și 4 ianuarie 2021, ora 5, va fi instaurată interdicția de a ieși pe străzi.

Decizia de carantinare totală timp de 4 zile, la începutul anului 2021, a fost adusă la cunoștința publicului de președintele Erdoğan. Acesta spune că în urma măsurilor de carantinare impuse în weekend de la începutul lunii decembrie s-a constatat o scădere semnificativă a numărului de pacienți de Covid-19. 

Președintele Erdoğan a mai spus că în curând va începe campania de vaccinare anti-Covid, cu vaccinuri produse din străinătate, dar în egală măsură sunt urmărite cu mare atenție și studiile referitoare la producția internă de vaccin, spunând că, cel mai probabil, în primăvara anului viitor Turcia va avea propriul vaccin anti-Covid.

În cadrul aceleiași declarații de presă, Recep Tayyip Erdoğan a anunțat o serie de facilități acordate personalului medical din unitățile Covid, cum ar fi posibilitatea ca în caz de infectare să obțină drepturile aferente bolilor profesionale, posibilitatea de a obține împrumuturi pentru locuințe fără dobândă, reduceri la facturi, facilități pentru educația copiilor. Totodată, președintele turc a asigurat populația că în continuare va monitoriza îndeaproape activitatea tuturor instituțiilor implicate în gestionarea pandemiei de coronavirus, iar faptul că Turcia nu se confruntă cu problemele celorlalte țări europene în combaterea pandemiei se datorează acestor măsuri de carantinare totală.

Măsuri de carantinare în Turcia

De la începutul lunii decembrie, în Turcia se aplică zilnic o interdicție de circulație generală, de la ora 21:00 până la 05:00 dimineața. Restricția continuă neîntrerupt în weekend, de vineri de la ora 21:00, până la luni dimineața la ora 05:00. Așadar, în weeekend nu iese nimeni pe străzi, excepțiile fiind sectoarele care țin de producție, aprovizionare, logistică, sănătate, agricultură și păduri.

La restricțiile de weekend sunt exceptate, între anumite ore, magazinele alimentare, băcăniile și măcelăriile, iar restaurantele pot face doar delivery. De asemenea, accesul în mall-uri se face doar în baza codului HES. Persoanele cu vârsta peste 65 de ani și cele sub 20 de ani nu pot folosi transportul public în comun, sunt interzise vizitele la domiciliu, sau adunările în case de Revelion etc., iar la nunți sau funeralii sunt acceptate maxim 30 de persoane. Piscinele, saunele, saloanele de masaj, hamamurile, parcurile de distracții au activitatea suspendată.

Știri

Țara lui Mevlana: Konya

9 minute 2 săptămâni
Turcia programare spital Constituția Turciei accident Teleferic Antalya foto Anadolu Agency lalele tunceli sursa foto TRT NATO Erdogan, după alegerile din 31 martie 2024 alegeri Turcia Erdogan, sursa foto Cumhuriyet alegeri Turcia