avion măsuri anti-Covid

Măsuri anti-Covid pe cale aeriană

Toți pasagerii care sosesc în Turcia pe calea aerului, precum și cei care vin pe cale terestră și maritimă, trebuie să depună câte un test PCR negativ, făcut cu maxim 72 de ore înainte, a anunțat ministrul turc al sănătății, Fahrettin Koca.

Începând cu data de 29 decembrie 2020, ora 23:00 (GMT +2), persoanele cu vârsta mai mare de 6 ani, care vor călători din străinătate în Turcia pe cale aeriană, vor avea obligația de a prezenta la intrarea în Turcia un rezultat negativ al testului SARS-COV-2 PCR, efectuat cu maximum 72 ore înainte. Decizia autorităților turce vine în completarea măsurilor instituite pentru combaterea pandemiei de COVID-19.

Persoanelor care nu vor prezenta un test PCR negativ nu li se va permite îmbarcarea în avion.

Măsuri anti-Covid pe cale terestră și maritimă 

Începând cu data de 30 decembrie 2020, toate persoanele care se vor deplasa în Turcia pe cale terestră și maritimă vor trebui să prezinte rezultatul negativ al testului SARS-COV-2 PCR efectuat cu maximum 72 ore înainte. Persoanelor care nu prezintă un test PCR cu rezultat negativ li se va aplica măsura carantinării la adresa de cazare declarată (casă, hotel etc.), iar cele care nu au un loc de cazare vor fi carantinate în unitățile de cazare stabilite de Direcția de Sănătate Publică din Turcia.

Testele PCR vor putea fi efectuate în a 7-a zi a perioadei de carantină, iar rezultatul negativ va permite ieșirea din carantină a persoanei în cauză, după cea de a 7-a zi. Persoanelor depistate pozitiv în urma testării PCR li se va acorda tratamentul recomandat de Ministerul Sănătății, în conformitate cu măsurile de gestionare a pandemiei de COVID-19.

Având în vedere că în ultimele 10 zile s-au constatat modificări ale virusului în țări precum Marea Britanie, Danemarca și Africa de Sud, persoanele care vor sosi în Turcia din aceste țări vor trebui să prezinte un rezultat negativ al testului PCR, efectuat cu maximum 72 ore inainte, dar și să se izoleze la adresa declarată. În cazul în care la a doua testare PCR din ziua a 7-a a carantinei rezultatul va fi negativ, se va dispune ieșirea din carantină, iar în cazul rezultatului pozitiv al testării PCR, se va aplica tratamentul corespunzător.

Prezenta hotărâre va fi în vigoare până la 1 martie 2021.

Reamintim că autoritățile din Turcia au decis ca de Anul Nou să fie impuse 4 zile de carantinare totală. Astfel, în perioada 31 decembrie 2020, ora 21 și 4 ianuarie 2021, ora 5, va fi instaurată interdicția de a ieși pe străzi.

Știri

Țara lui Mevlana: Konya

9 minute 2 săptămâni
Turcia programare spital Constituția Turciei accident Teleferic Antalya foto Anadolu Agency lalele tunceli sursa foto TRT NATO Erdogan, după alegerile din 31 martie 2024 alegeri Turcia Erdogan, sursa foto Cumhuriyet alegeri Turcia