lira turcească salariu

Președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan, a anunțat astăzi că începând cu anul 2022, salariul minim în Turcia va fi de 4.253 TL net, ceea ce înseamnă o creștere de 50,54%. De asemenea, au fost eliminate impozitele pe salariul minim. Așadar, de anul viitor, salariul minim brut este de 5005 TL, iar costul angajatorului pentru un salariat va fi de 5.879 TL.

Raportat la cursul valutar al zilei de azi, 16 decembrie 2021 (1 euro = 17,8 TL), în Turcia salariul minim va fi echivalentul a 238,9 euro.

Cea mai mare creștere a salariului minim din ultimii 50 de ani

„După cum se știe, salariul minim al anului următor se stabilește în luna decembrie a fiecărui an, sub supravegherea Ministerului Muncii și Securității Sociale. Creșterea salariului minim, care reprezintă cea mai mare creștere din ultimii 50 de ani, a fost de 50%” , a declarat președintele Erdoğan, care a mai precizat că astfel este pusă în practică hotărârea sa, ca angajații din Turcia să nu fie copleșiți de actualele creșteri de preț.

Salarii în lire turcești, nu în dolari

Președintele Turciei mai spune că e greșit ca să se compare salariile în contextul declinului lirei turcești în raport cu principalele monede, deoarece salariile celor care muncesc în Turcia sunt în lire turcești, nu în dolari. Acesta mai spune că există niște probleme economice în acest moment, dar toate aceste dificultăți vor fi depășite cât mai curând posibil.

„Suntem hotărâți să punem capăt cât mai curând incertitudinii apărute din cauza fluctuațiilor cursului de schimb și a creșterilor exorbitante de preț”, a precizat președintele turc.

Un comentariu la „Salariul minim pe economie a fost mărit în Turcia cu 50,54%

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Știri

Țara lui Mevlana: Konya

9 minute 2 săptămâni
turnul fecioarei ataturk foto Turcia programare spital Constituția Turciei accident Teleferic Antalya foto Anadolu Agency lalele tunceli sursa foto TRT NATO Erdogan, după alegerile din 31 martie 2024