Prognoza meteo: De joi se întoarce iarna siberiană la Istanbul, cu căderi masive de zăpadă

Direcția Generală de Meteorologie din Turcia, în baza sistemelor globale de prognoză, anunță că în zilele următoare vremea se va înrăutăți considerabil în mai multe provincii din Turcia, printre care și Istanbul, în urma unui val de frig siberian.

Conform prognozelor publicate de AKOM, la Istanbul va începe să ningă de joi, iar duminică vor cădea până la 12 kilograme de zăpadă, pe metru pătrat. Valul de aer rece va afecta toată Turcia pentru o lungă perioadă de timp. Meteorologii spun că ar putea fi cea mai mare cădere de zăpadă după 1987.

Potrivit avertizării emise, joi sunt așteptate la Istanbul 3 până la 10 kilograme de zăpadă pe metru pătrat, iar duminică sunt așteptate 5 până la 12 kilograme de zăpadă pe metru pătrat.

Potrivit comentariilor experților, efectul cel mai mare al acestui val de vreme rece se va resimți la Istanbul. Se estimează că această ninsoare, din perioada 10-14 martie, va putea fi comparată cu cea din 1987, descrisă drept „iarnă legendară”.

Ninsorile și valurile de aer rece își vor face simțită prezența și în Anatolia, iar ninsorile vor fi, de asemenea, masive.

2 comentarii

  1. […] Direcția Generală de Meteorologie din Turcia, în baza sistemelor globale de prognoză, anunță că vremea se va înrăutăți considerabil în mai multe provincii din Turcia, printre care și Istanbul, în urma unui val de frig siberian. Conform prognozelor, la Istanbul va începe până duminică, când se estimează că vor cădea până la 12 kilograme de zăpadă, pe metru pătrat. Meteorologii spun că ar putea fi cea mai mare cădere de zăpadă după 1987. […]

Comentariile sunt închise