test turiști

Compania aeriană Turkish Airlines (THY) a anunțat că începând cu data de 6 septembrie pasagerii nevaccinați care circulă pe cursele interne ale companiei sunt obligați să prezinte la îmbarcare rezultatul negativ al unui test PCR făcut cu 48 de ore înainte de ora zborului, nu cu 72 de ore ca până acum.

Este acceptat doar testul PCR, nu sunt acceptate testele alternative, precum testul antigen sau testele rapide. De asemenea, și compania Pegasus a avertizat pasagerii cu privire la aceeași problemă.

Cerințele Turkish Airlines

În anunțul făcut de Turkish Airlines cu privire la acest subiect, se arată că măsura este luată conform circularei emise de Ministerul de Interne, care intră în vigoare din data de 6 septembrie, astfel călătorii zborurilor interne sunt obligați să facă dovada vaccinării sau a trecerii prin boală, în caz contrar rezultatul negativ al unui test PCR făcut cu maxim 48 de ore înainte. Reamintim că Turkish Airlines a anunțat din data de 1 iunie că pasagerii care vor intra în Turcia cu zborurile internaționale (cu excepția pasagerilor în transfer și a pasagerilor sub vârsta de 6 ani) trebuie să completeze documentele înainte de zborurile lor și să aibă pregătite testele PCR sau certificatele de vaccin.

Cetățenii turci care circulă pe cursele interne trebuie să asocieze codul HES cu dovezile de vaccinare, de imunitate sau cu rezultatul testului, în caz contrar documentele nu vor fi acceptate în formă printată.

Cerințe pentru călătorii Pegasus Airlines

Pe de altă parte, și Pegasus Airlines a avertizat călătorii cu privire la noi măsuri: „Din 6 septembrie, în conformitate cu circulara Ministerului de Interne, oaspeții noștri care vor călători pe rute interne trebuie să prezinte rezultatele testului de vaccin sau PCR. Deoarece informațiile despre vaccin, boală și rezultatul testului PCR ale cetățenilor turci vor fi urmărite prin intermediul aplicației HES, călătorii trebuie ca înainte de călătorie să fi dat permisiunea de partajare a acestor informații conectându-se la secțiunea „Setări cod HES” din aplicația Hayat Eve Sığar. La check-in, informațiile vor fi verificate instantaneu de către Ministerul Sănătății din Turcia.”

Pentru certificatul de vaccinare este necesar să aveți 2 doze de vaccin, sau doza unică de la Johnson & Johnson, cu cel puțin 14 zile înainte de zbor.

Ce se întâmplă dacă rezultatul testului PCR este pozitiv

Pasagerii care au un rezultat POZITIV la un test PCR făcut cu cel mult 6 luni în urmă (verificat ca 180 de zile) sau care au un „certificat de convalescență” emis în ultimele 6 luni sunt considerați că au avut boala (situație în care carantina post-boală a pasagerului trebuie să fie terminată). Este acceptată o singură doză de vaccin, dacă vă încadrați în cele 6 luni de imunitate și aveți un vaccin făcut cu cel puțin 14 zile înainte de zbor. Toți călătorii care care nu se încadrează în categoriile de vaccinare impuse de autoritățile sanitare sunt supuși testării PCR.

Este important de reamintit că în cazul în care este solicitat testul PCR, acesta trebuie făcut cu 48 de ore înainte de ora plecării zborului, nu cu 72 de ore ca până acum. Totodată, este acceptat doar testul PCR, nu sunt acceptate cele alternative, precum testul antigen sau testele rapide.

Cetățenii turci care au fost vaccinați în străinătate și ale căror informații de vaccinare nu sunt încă reflectate în sistemele Ministerului Sănătății, pot participa la zbor prezentând certificatele lor de vaccinare din țările respective, sau certificatul european de vaccinare, care vor fi verificate prin scanarea QR codului, prin aplicația Health Pass.

Dacă rezultatul unui test PCR încă nu apare în aplicația HES, testul va fi verificat citind codul QR din aplicația E-pulse. Pentru cei care au făcut testul PCR în străinătate, se va accepta un control manual. În afara excepțiilor de la prevederile anterioare, pasagerii care nu au documentele asociate codului HES, nu vor fi acceptați la zbor cu un control manual al documentelor.

Pentru ca informațiile cetățenilor turci despre VACCIN, IMUNITATE și TEST să fie integrate aplicației HES, pasagerul trebuie să meargă la Aplicația HES> Setări cod HES și să permită afișarea acestor informații. Dacă aceste permisiuni sunt închise, datele persoanelor nu vor fi afișate, iar pasagerii devin neeligibili în timpul acceptării la îmbarcare.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Știri

Țara lui Mevlana: Konya

9 minute 2 săptămâni
turnul fecioarei ataturk foto Turcia programare spital Constituția Turciei accident Teleferic Antalya foto Anadolu Agency lalele tunceli sursa foto TRT NATO Erdogan, după alegerile din 31 martie 2024