Ministrul Transporturilor și Infrastructurii din Turcia, Adil Karaismailoğlu, a anunțat că linia de metrou Kağıthane-Istanbul va fi deschisă duminică, 22 ianuarie.

„Implementăm cele mai tehnologice și moderne proiecte de sistem feroviar urban din lume”, a declarat ministrul turc al transporturilor.

Acesta va fi cel mai rapid metrou din Turcia, cu o viteză de 120 km/h, astfel că distanța dintre Kağıthane și Aeroport va fi parcursă în 24 minute, Kemerburgaz-Aeroport în 16 minute, iar Göktürk-Aeroport în 13 minute.

Pe lângă linia de metrou Gayrettepe-Kağıthane-Istanbul Aeroport, se lucrează intens și la alte linii, dintre care în stadii foarte avansate sunt Bakırköy (IDO)-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar Kirazlı, precum și Halkalı-Başakşehir-Arnavutköy-Istanbul Aeroport.

În total, sunt 6 linii de metrou în lucru, cu o lungime de aproximativ 96 km. „Prin finalizarea acestor linii, vom crește rețeaua sistemului feroviar din Istanbul, care este de 284,3 kilometri, la 380,3 kilometri”, a mai spus ministrul Adil Karaismailoğlu, citat de Sozcu.

CITEȘTE ȘI: Aeroportul Istanbul continuă să câștige premii internaționale

Un comentariu la „Linia de metrou a Aeroportului Istanbul se va deschide din 22 ianuarie

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.