Istanbul: plimbare plină de adrenalină pe o podea de sticlă, la o înălțime de 200 de metri

La Istanbul a fost deschisă o terasă cu podea de sticlă, la o înălțime 200 de metri și cu o vedere de 360 de grade asupra principalelor puncte de atracție turistice din peninsula istorică, cu priveliștea insulelor, a podurilor din Istanbul și a Turnului Çamlıca.

Reacția vizitatorilor este diferită, unora le este greu să facă un pas pe podeaua de sticlă, alții însă merg fără frică.

Terasa Sky View Emaar este situată la ultimul etaj al unui mall din partea anatoliană a Istanbulului (în cartierul Üsküdar), la 200 de metri înălțime, fiind una dintre cele mai impresionante din Europa, cu o lungime de 27 de metri. La momentul publicării acestui articol prețul unui bilet unic (pentru Emaar SkyView și Emaar Aquariu) este de 195,5 TL pentru cetățenii turci, iar pentru turiștii străini costul este de 34 dolari, la cursul zilei de astăzi însemnând aproximativ 464 TL. Copiii sub 14 ani beneficiază de reducere, cei sub 3 ani au intrare gratuită, iar biletele pentru grupuri mai mari de 10 persoane au tarife reduse.

Directorul general al locației, Gülnur İnkaya, a declarat pentru IHA că locația a fost deschisă acum aproximativ trei săptămâni și este formată din două etaje separate, la 200 de metri deasupra solului și la 300 de metri deasupra nivelului mării. Gülnur İnkaya mai spune că terasa din sticlă este un loc plin de adrenalină pentru cei cărora le este frică de înălțimi și că dorește ca aceasta să devină un simbol al Istanbului pentru turiști.

Întrebat de jurnaliști turci despre experiența avută la Sky View Emaar, unul dintre vizitatori spune că a trăit un sentiment greu de descris. „Istanbulul este sub picioarele noastre. Recomand tuturor. Te amețește la început, dar apoi te obișnuiești”, a spus acesta.

Lucrarea este executată de compania Star Grup.