turcia cutremur harta risc

Ministerul de Interne din Turcia a publicat astăzi „harta riscurilor în caz de dezastru”, realizată de Autoritatea pentru Managementul Situațiilor de Urgență (AFAD). 

Conform hărții, anul trecut în Turcia au avut loc 23.753 de cutremure, din care 205 au avut magnitudine între 4 și 5 pe scara Richter, 26 de cutremure cu magnitudine între 5 și 6, precum și 3 cutremure cu magnitudine peste 6, pe scara Richter.

Ce spun seismologii turci despre posibilitatea unui cutremur major puteți citi AICI.

Consecințele unui cutremur major la Istanbul

Reamintim faptul că într-un scenariu realizat de Primăria Istanbul al consecințelor unui cutremur cu magnitudine de 7,5 pe scara Richter la Istanbul, numărul clădirilor puternic deteriorate va fi de 48.000, iar numărul clădirilor cu daune medii și mai mari va fi de 194.000. De asemenea, acest scenariu al autorității locale arată că pierderea de vieți omenești este estimată la 12.000 de morți.

Broșurile pentru inventarierea clădirilor din toate cele 39 de districte ale Istanbulului pot fi consultate AICI.

turcia cutremur
Turcia – cutremur

Analiză riscuri în caz de dezastru

Din 2017, AFAD a lansat un proiect pentru analiza riscurilor în caz de dezastru, astfel ca informațiile colectate să fie partajate de toate instituțiile cu competențe în acest sector.

În 2021, AFAD a intervenit în 1.760 de cazuri, fiind înregistrate 107 inundații, 66 de incendii forestiere, 16 ninsori abundente și 39 alunecări de teren.

În timp ce cele mai multe alunecări de teren au fost observate în regiunile de vest și de est a Mării Negre, incendiile forestiere au avut loc mai ales pe coasta Mării Egee și pe cea a Mării Mediterane.

Hărțile au fost puse la dispoziția tuturor instituțiilor prin Ministerul Mediului, Urbanizării și Schimbărilor Climatice, în sfera Sistemelor Naționale de Informații Geografice din Turcia.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Știri

Țara lui Mevlana: Konya

9 minute 2 săptămâni
turnul fecioarei ataturk foto Turcia programare spital Constituția Turciei accident Teleferic Antalya foto Anadolu Agency lalele tunceli sursa foto TRT NATO Erdogan, după alegerile din 31 martie 2024