Celebrul Philippe Starck, cel care a inspirat proiectul G-Yoo (G by Yoo) din Istanbul, nu este doar unul dintre cei mai faimoși designeri contemporani, ci și cel mai de succes în ceea ce privește versatilitatea creațiilor sale imobiliare.

G-Yoo, designed by Philippe Starck

Concepția celor doi zgârie-nori G-Yoo din Istanbul a fost inspirată de Philippe Starck. Aici el și-a folosit din nou abilitățile, pentru a crea spații de locuit unice, uluitoare și incitante.

Fiecare apartament G-Yoo are expunere la soare pe parcursul întregii zile, dar cele două clădiri sunt construite și compartimentate astfel încât razele soarelui să nu deranjeze niciodată în interiorul locuințelor.

Cu o viziune aparte de a îmbunătăți viața oamenilor prin designul interior, Starck a creat de-a lungul anilor spații de locuit excepționale, transformând de fiecare dată orice obiect într-o operă de artă.

Ce este un „smart-tribe”

Referitor la proiectul G-Yoo, Philippe Starck spune că acest tip de clădire foarte înaltă, acest „oraș vertical”, trebuie să îți ofere la interior tot ceea ce ai nevoie, „să trăiești ca pe o insulă, ca într-un paradis”.

G-Yoo Istanbul
G-Yoo Istanbul

În accepțiunea lui, spațiile publice ale blocului trebuie să creeze condițiile dezvoltării unui „smart tribe”. „Astfel, în această clădire totul e conectat, îi poți întâlni ușor pe ceilalți, puteți trăi împreună, construi o comunitate”, consideră Philippe Starck.

G-Yoo, foaier
G-Yoo, foaier

În opinia faimosului designer, Istanbulul e orașul care are cea mai eficientă și interesantă energie, pentru că doar aici se formează acea energie unică, din oameni noi și din culturi noi. „Istanbul este orașul în care să faci un astfel de proiect inteligent”, mai spune Starck.

Locația este la fel de importantă în opinia marelui arhitect. „Nu poți avea o clădirile frumoasă, într-un loc gol, „in the middle of nowhere”. Blocurile G-Yoo se află în partea europeană, exact în mijlocul Istanbulului, ceea ce e foarte, foarte important”, spune Starck.

Spațiile imobiliare în care se împletesc „Natura” și „Cultura”

În spațiile G-Yoo, Starck a adus „Natura” prin materialele și culorile folosite. „Vei locui aproape de cerul albastru, de razele soarelui, de aerul curat, înconjurat de mobilă deosebită. Al doilea element în concepția G-Yoo este „Cultura”, ca un mix între trecut și viitor, un mix între clasic și artistic. Asta înseamnă că poți merge azi într-un show-room să cumperi un articol Philippe Starck, a doua zi poți merge într-un magazin faimos de antichități și în ziua următoare poți să mergi în piața publică pentru altceva. Cu talentul tău vei crea ceva mixt”, sugerează Philippe Starck.

Apartament G-Yoo
Apartament G-Yoo

De ce e unic G-Yoo?

În clădirile G-Yoo, foaierul este foarte important, deoarece intrarea în clădire este sinteza acestui „smart tribe”.

G-Yoo, foaier
G-Yoo, foaier

„Acolo poți avea o întâlnire de business foarte importantă, o cameră VIP pentru partenerii și invitații tăi. Coridoarele sunt atractive, pentru că oriunde îți va ajunge privirea vei fi plăcut surprins.

G-Yoo, coridoare bloc
G-Yoo, coridoare bloc

Un coridor te va duce către camera pentru „entertainment” unde te vei juca, vei cânta, alt coridor către zona de SPA unde să te relaxezi, să îți încarci bateriile și, desigur, un alt coridor către o enormă zonă de gym, de fitness, cu echipamente high tech.

G-Yoo, cameră entertainment în spațiul comun
G-Yoo, cameră entertainment în spațiul comun

Piscina indoor este foarte, foarte elegantă, ai un bar cu cel mai bun barman și cele mai bune cocktailuri, dar și o piscină exterioară care este centrul întregului concept imobiliar G-Yoo.

Piscina exterioară G-Yoo
Piscina exterioară G-Yoo

Să nu uităm de galeria de artă, care va aduce instalații de artă, dar nici de spațiile verzi, dar mai ales de grădina secretă G-Yoo”, spune Philippe Starck.

G-Yoo, parcare subterană
G-Yoo, parcare subterană

Designerul se declară încântat de colaborarea avută cu compania constructoare din Turcia, Mar Yapi, și spune că acolo a întâlnit „oameni care știu care e viitorul nostru, care e viitorul orașului, care e viitorul țării, ceea ce e foarte foarte important. Proiectele derulate de Mar Yapi din 2006 sunt perfecte”, consideră Philippe Starck, care mai spune că proiectul G-Yoo este un „epicentru pentru viața la Istanbul”.

Philippe Starck, garantul excepționalului

În același mod în care un regizor face un film, Philippe Starck proiectează case, hoteluri și restaurante. La G-Yoo, Philippe Starck a reușit ca printr-un scenariu imagistic să îndepărteze monotonia zilnică. Fiecare locuitor al ansamblului e transpus într-o lume creativă.

Este evident de la prima vedere faptul că în fiecare detaliu al proiectului marca G-Yoo, Philippe Starck a adus în prim plan luxul și splendoarea. Acești 2 zgârie nori au schimbat percepția a ceea ce înseamnă „reședință” în Turcia.

G-Yoo reprezintă o perspectivă unică pentru fiecare dintre cele 281 de apartamente, cu suprafațe cuprinse între 66 și 116 mp. Fără îndoială că sunt nenumărate proiecte imobiliare excepționale la Istanbul, care includ elemente de arhitectură deosebite, piscine interioare și în aer liber, centre SPA și de fitness, săli de cinema, ori camere de divertisment. Însă siluetele celor doi zgârie nori G-Yoo, din cartierul Bağcılar, îți taie pur și simplu răsuflarea.

Wanda Vista Istanbul, primul hotel în Europa al grupului Wanda

Dacă primul bloc G-Yoo cuprinde apartamente de locuit, cel de-al doilea este hotelul Wanda Vista Istanbul, care are 150 de camere și este primul hotel din Europa al grupului Wanda. Astfel, Philippe Starck este alături de unul dintre cele mai importante grupuri de management hotelier din lume, Wanda Hotels & Resorts. 

Wanda Vista Hotel Istanbul
Wanda Vista Hotel Istanbul

Aceasta este o companie globală care operează în industria imobiliară, turistică, IT, de divertisment, cinema, ospitalitate și fotbal. Fondat de Wang Jianlin, unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri din lume, Wanda Group este și cea mai mare companie imobiliară din China. De altfel, Wang Jianlin este listat de revista Forbes printre „Cele mai puternice persoane din lume”. 

Yoo, brand mondial în design imobiliar

Yoo este un brand global de creatori, dezvoltatori și designeri imobiliari. Pe lângă propriile proiecte, colaborează cu investitori și dezvoltatori din întreaga lume pentru a debloca valoarea din proiectele derulate, printr-o abordare orientată spre comunitate și condusă de design.

Fondată în 1999 de către antreprenorul internațional de imobiliare John Hitchcox și cel mai celebru designer din lume, Philippe Starck, compania Yoo a crescut din ce în ce mai mult, acoperind un portofoliu de dezvoltări rezidențiale, hoteluri, case la comandă, energie regenerabilă, management de capital și proiecte majore de dezvoltare cu utilizare mixtă.

Un comentariu la „G-Yoo, proiectul spectaculos a 2 zgârie nori din Istanbul inspirat de celebrul designer Philippe Starck

Comentariile sunt închise.