În primele 11 luni ale anului, exporturile sectorului de mobilă, hârtie și produse forestiere au crescut cu 22,4%, ajungând la 7,7 miliarde dolari. Această cifră reprezintă un record anual al tuturor timpurilor.

Exporturile Turciei au ajuns la 231 miliarde de dolari

Potrivit informațiilor Adunării Exportatorilor Turci (TIM), exporturile Turciei au crescut cu 14% în perioada ianuarie-noiembrie, ajungând la 231 de miliarde de dolari.

Vânzările la export ale sectorului mobilă, hârtie și produse forestiere le-au depășit pe cele de anul trecut cu 7,7 miliarde de dolari, anunță Anadolu Agency.

Cele mai multe exporturi ale acestui sector au fost către Irak, cu o valoare de 937,95 milioane de dolari, ceea ce înseamnă o creștere de 8,1%.

Irakul este urmat de Israel cu 443,1 milioane de dolari, Regatul Unit cu 410,4 milioane de dolari, Germania cu 312,95 milioane de dolari, SUA cu 312,86 milioane de dolari și Libia cu 271,6 milioane de dolari.

Creșterea exporturilor către Rusia și India

Ca noutate, printre principalele piețe ale exporturilor de mobilă, hârtie și produse forestiere ale Turciei se numără acum și Rusia, creșterea exporturilor fiind de 163,8%, depășind astfel 191,9 milioane de dolari.

Tot în primele 11 luni ale anului, rata de creștere a exporturilor de mobilă a fost de 107,9% în India și 90% în Qatar, 60,7% în Tunisia, 59,8% în Italia, 57,3% în Uzbekistan, 56,9% în Grecia, 55,1% în Serbia, 51,6% în România, 50,7% în Ciprul de Nord.

Erkan Ozkan, președintele Asociației Exportatorilor de Mobilier, Hârtie și Produse Forestiere din Istanbul, a declarat că succesul la export al sectorului, care se actualizează constant, continuă datorită planificării corecte pe care au făcut-o încă de la începutul anului. „Scopul principal al sectorului nostru este de a încheia anul cu un export de peste 8 miliarde de dolari”, a declarat acesta pentru presa turcă.

Un comentariu la „Exporturile de mobilă, hârtie și produse forestiere ale Turciei au ajuns la 7,7 miliarde de dolari

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Știri

Țara lui Mevlana: Konya

9 minute 2 săptămâni
turnul fecioarei ataturk foto Turcia programare spital Constituția Turciei accident Teleferic Antalya foto Anadolu Agency lalele tunceli sursa foto TRT NATO Erdogan, după alegerile din 31 martie 2024