cutremurul de la Izmir AFAD

În cutremurul de la Izmir, din data de 30 octombrie 2020 au murit 117 persoane, 1.034 au fost rănite, iar 15.000 de persoane au rămas fără adăpost.

Un cutremur cu magnitudinea 6,9 a avut loc în largul Mării Egee, în apropiere de Izmir, vineri, 30 octombrie, la ora 14.51. Seismul a avut loc la o adâncime de 11,8 km, în districtul Seferihisar din provincia İzmir. 

***

Până azi, 31 octombrie, la ora 7, au fost finalizate operațiunile de salvare la 9 din cele 17 clădiri în care se desfășoară activități de căutare și salvare în İzmir. 

Lucrările continuă în restul de 8 clădiri afectate, conform datelor publicate de AFAD (Managementul Dezastrelor și al Urgențelor). Sunt 4.419 oameni în echipele de căutare și salvare, 20 de câini și 475 de vehicule. 

Autoritățile fac apel la populație să nu intre în clădirile afectate de cutremur, să lase drumurile goale pentru vehiculele de urgență și să își folosească telefoanele doar dacă au nevoie de asistență urgentă. 

Oficialitățile continuă studiile de scanare pe teren în provinciile afectate de cutremur, în special în İzmir. În plus, scanarea aeriană este efectuată de Jandarmerie, Poliție alături de celelalte unități specifice.

cutremurul de la Izmir AFAD
cutremurul de la Izmir AFAD

Cutremurul de la Izmir în cifrele oficiale

În regiunea Izmir a ajuns personal de căutare și salvare din 40 de direcții provinciale ale AFAD (Managementul Dezastrelor și al urgențelor), iar toate direcțiile provinciale și sindicale ale AFAD din Turcia au fost puse în stare de alertă. 

Paza de Coastă

Comandamentul Pazei de Coastă participă la operațiuni de căutare și salvare cu 116 angajați, 11 bărci de pază de coastă, 3 elicoptere și o echipă de scufundări.

AFAD

Pentru a răspunde nevoii urgente de adăpost, AFAD a trimis în regiune 960 de corturi, 6 corturi de uz general, 4500 de pături, 3672 de paturi, 3000 de perne și 3000 de seturi de lenjerie de pat.

Un ajutor de urgență în valoare totală de 8 milioane TL a fost trimis în zona cutremurului, 3 milioane TL de către AFAD pentru a fi utilizate în studiile efectuate în regiune, iar 5 milioane TL alocație pentru ajutor de urgență este ajutorul trimis de Ministerul Familiei, Muncii și Serviciilor Sociale.

Semiluna Roșie

Semiluna Roșie turcă a expediat la Izmir 2.049 corturi, 51 corturi de uz general, 6.888 paturi, 16.050 pături și 2.657 seturi de bucătărie. În plus, a mai trimis pe teren 112 persoane, 137 de voluntari, 27 de vehicule, 5 vehicule de catering, 5 bucătării mobile și 64.345 de provizii.

114.460 de măști și 5.000 de materiale dezinfectante au fost expediate în regiune pentru a fi distribute de echipele de sănătate publică și de sprijin psihosocial din Semiluna Roșie.

Asistența de urgență a trimis în regiune 232 de vehicule și 832 de personal din echipele UMKE (Echipa Națională de Salvare Medicală) și 112.

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii

Potrivit informațiilor furnizate de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, există întreruperi de energie electrică în 87 de localități din provinciile İzmir, Muğla și Aydın, iar echipele lucrează pentru a elimina întreruperile.

Un total de 34 de stații de bază mobile au fost expediate în regiune, iar instalarea a 4 stații necesare a fost finalizată.

Ministerul Mediului și Urbanizării

Un total de 420 de persoane, 325 angajați de la Ministerul Mediului și Urbanizării și 95 de la Ministerul Agriculturii și Silviculturii, au fost repartizați pentru studiile de evaluare a pagubelor din regiune. 

51 de utilaje pentru construcții, 35 de vehicule de service, 42 de aspersoare și 210 persoane au fost desemnate să participe la lucrările efectuate în regiune de către Ministerul Agriculturii și Silviculturii. 

100 de angajați din grupul de lucru psihosocial și-au început activitatea în zona cutremurului cu 24 de vehicule. În plus, 2 vehicule mobile de servicii sociale au fost trimise în regiune.

La fața locului se află 260 de polițiști de ordine și 32 de persoane din grupul de lucru pentru securitate și trafic. Un număr total de 50 de echipamente de construcție și 63 de angajați lucrează în domeniul asistenței tehnice și al aprovizionării.

2 comentarii la „Consecințele cutremurului de 6,6 pe scara Richter de la Izmir

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Știri

Țara lui Mevlana: Konya

9 minute 2 săptămâni
Turcia programare spital Constituția Turciei accident Teleferic Antalya foto Anadolu Agency lalele tunceli sursa foto TRT NATO Erdogan, după alegerile din 31 martie 2024 alegeri Turcia Erdogan, sursa foto Cumhuriyet alegeri Turcia