Cutremurul din Izmir, în cifre


UPDATE: Potrivit ultimelor informații, 51 de cetățeni și-au pierdut viața, iar 896 sunt răniți.

*****

Un cutremur cu magnitudinea 6,6 a avut loc în largul Mării Egee, la Seferihisar, vineri, 30 octombrie, la ora 14.51. Seismul a avut loc la o adâncime de 16,54 km, în districtul Seferihisar din İzmir. 

Până azi la ora 7, au fost finalizate operațiunile de salvare la 9 din cele 17 clădiri în care se desfășoară activități de căutare și salvare în İzmir. Lucrările continuă în restul de 8 clădiri, conform datelor publicate de AFAD (Managementul Dezastrelor și al Urgențelor). 

Sunt 4.419 oameni în echipele de căutare și salvare, 20 de câini și 475 de vehicule. 

După cutremurul resimțit în toată regiunea Mării Egee, continuă studiile de scanare pe teren în provinciile afectate de cutremur, în special în İzmir. În plus, scanarea aeriană este efectuată de Jandarmerie, Poliție alături de celelalte unități specifice.

În regiunea Izmir a ajuns personal de căutare și salvare din 40 de direcții provinciale / sindicale ale AFAD (Managementul Dezastrelor și al urgențelor), iar toate direcțiile provinciale și sindicale ale AFAD din Turcia au fost puse în stare de alertă. 

Comandamentul Pazei de Coastă participă la operațiuni de căutare și salvare cu 116 angajați, 11 bărci de pază de coastă, 3 elicoptere și o echipă de scufundări.

Pentru a răspunde nevoii urgente de adăpost, AFAD a trimis în regiune 960 de corturi, 6 corturi de uz general, 4500 de pături, 3672 de paturi, 3000 de perne și 3000 de seturi de lenjerie de pat; Semiluna Roșie turcă a expediat la Izmir 2.049 corturi, 51 corturi de uz general, 6.888 paturi, 16.050 pături și 2.657 seturi de bucătărie. În plus, Semiluna Roșie turcă a mai trimis pe teren 112 persoane, 137 de voluntari, 27 de vehicule, 5 vehicule de catering, 5 bucătării mobile și 64.345 de provizii.

Asistența de urgență a trimis în regiune 232 de vehicule și 832 de personal din echipele UMKE (Echipa Națională de Salvare Medicală) și 112.

Potrivit informațiilor furnizate de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, există întreruperi de energie electrică în 87 de localități din provinciile İzmir, Muğla și Aydın, iar echipele lucrează pentru a elimina întreruperile. Un total de 34 de stații de bază mobile au fost expediate în regiune, iar instalarea a 4 stații necesare a fost finalizată.

Un ajutor de urgență în valoare totală de 8 milioane TL a fost trimis în zona cutremurului, 3 milioane TL de către AFAD pentru a fi utilizate în studiile efectuate în regiune, iar 5 milioane TL alocație pentru ajutor de urgență a fost trimisă de Ministerul Familiei, Muncii și Serviciilor Sociale.

Autoritățile fac apel la populație să nu intre în clădirile afectate de cutremur, să lase drumurile goale pentru vehiculele de urgență și să își folosească telefoanele doar dacă au nevoie de asistență urgentă. 

Un total de 420 de persoane, 325 angajați de la Ministerul Mediului și Urbanizării și 95 de la Ministerul Agriculturii și Silviculturii, au fost repartizați pentru studiile de evaluare a pagubelor din regiune. 

100 de angajați din grupul de lucru psihosocial și-au început activitatea în zona cutremurului cu 24 de vehicule. În plus, 2 vehicule mobile de servicii sociale au fost trimise în regiune.

114.460 de măști și 5.000 de materiale dezinfectante au fost expediate în regiune pentru a fi distribute de echipele de sănătate publică și de sprijin psihosocial din Semiluna Roșie.

La fața locului se află 260 de polițiști de ordine și 32 de persoane din grupul de lucru pentru securitate și trafic. Un număr total de 50 de echipamente de construcție și 63 de angajați lucrează în domeniul asistenței tehnice și al aprovizionării.

51 de utilaje pentru construcții, 35 de vehicule de service, 42 de aspersoare și 210 persoane au fost desemnate să participe la lucrările efectuate în regiune de către Ministerul Agriculturii și Silviculturii.