Revelion Turcia

Ministerul Afacerilor Interne din Turcia a adus clarificări pentru programul din noaptea de Revelion organizat de hotelierii turci, referitoare la măsurile impuse împotriva răspândirii Covid-19, corelate astfel cu măsurile impuse în cele 4 zile de carantină totală la trecerea dintre ani.

Într-o nouă circulară, ministerul de interne turc precizează că înainte de Anul Nou, unele hoteluri au pus în vânzare pachetele pentru noaptea de Revelion cu programe de divertisment, în mod contrar măsurilor luate până acum în Turcia. Această situație a determinat noi măsuri ce vor fi luate pentru combaterea pandemiei de Covid-19 în domeniul hotelier. 

În consecință, tuturor hotelurilor și unităților de cazare nu le va fi permisă desfășurarea vreunui program artistic în noaptea de Revelion, sau organizarea unor petreceri, baluri, deoarece acest fapt ar fi împotriva regulilor anti-Covid, în special a distanțării fizice.

De asemenea, în această perioadă, muzica live nu se va auzi în hoteluri și unități de cazare, inclusiv momentele susținute de DJ. De altfel, începând cu ora 22:00, difuzarea muzicii nu va fi permisă sub nicio formă, inclusiv redarea muzicii înregistrate, atât în restaurante, dar și în alte spații din hoteluri.

În același timp, hotelierii sunt obligați să ia măsuri specifice pentru a se asigura că turiștii cazați nu se vor reuni în mulțimi. O atenție deosebită va fi acordată în acest sens și felului în care vor fi aranjate mesele în restaurante.

Amenzi pentru nerespectarea măsurilor anti-Covid în noaptea de Revelion

Autoritățile turce precizează că în perioada următoare vor fi intesificate activitățile de control în restaurante, hoteluri sau alte unități de cazare, pentru a asigura punerea în aplicare a tuturor măsurilor și regulilor introduse prin noua circulară.

În activitățile de inspecție care urmează să fie desfășurate de oamenii legii, se va acorda o atenție deosebită și felului în care este făcută raportarea identității, ceea ce înseamnă că se va verifica dacă clienții din restaurante sau hoteluri sunt printre persoanele notificate pentru cazare.

În conformitate cu articolele din legislația domeniului turistic, vor fi luate măsuri administrative dacă se va constata că se acționează contrar principiilor stabilite de autorități, prin organizarea activităților de divertisment, dar se vor aplica și proceduri specifice judiciare, necesare aplicării articolului 195 din Codul penal turc privind comportamentul penal.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Știri

Țara lui Mevlana: Konya

9 minute 2 săptămâni
Turcia programare spital Constituția Turciei accident Teleferic Antalya foto Anadolu Agency lalele tunceli sursa foto TRT NATO Erdogan, după alegerile din 31 martie 2024 alegeri Turcia Erdogan, sursa foto Cumhuriyet alegeri Turcia