turcia Revelion 2022

În noaptea de Revelion, milioane de turci au ieșit din case pentru a întâmpina Anul Nou cu entuziasm, dar și cu mult optimism. Ca în fiecare an, la Istanbul punctul central al distracției la puntea dintre ani a fost în piața Taksim, care a început să se umple cu câteva ore înainte de miezul nopții.

De asemenea, strada Istiklal și Piața Galata au fost extrem de aglomerate, iar pe Turnul Galata a fost proiectată numărătoarea inversă la miezul nopții.

Și în partea asiatică a Istanbulului, la Kadıköy, oamenii au ieșit în stradă, au cântat, au dansat împreună cu artiștii stradali și au făcut poze în jurul statuilor din centru.

Cu câteva secunde înainte de noul an, au început spectaculoasele focuri de artificii care i-au încântat pe toți cei aflați pe malurile Bosforului.

Anul Nou în restul Turciei

În stațiunea montană Erciyes, turiștii locali și străini au făcut schi nocturn la trecerea dintre ani, s-au încălzit în jurul focurilor de tabără și s-au distrat dansând, în ciuda temperaturilor scăzute.

Și la Izmir au fost organizate evenimente în noaptea de Revelion, mai exact un spectacol de video mapping, dar și mai multe concerte în anumite zone ale orașului, la care au participat artiști faimoși, precum Feridun Düzağaç.

La Bodrum, aproape 9.000 de turiști și locuitori au ales să întâmpine anul 2022 în Piața Municipalității, la concertul organizat de autoritățile locale, la care invitată a fost celebra cântăreață Sertab Erener.

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Știri

Țara lui Mevlana: Konya

9 minute 2 săptămâni
Turcia programare spital Constituția Turciei accident Teleferic Antalya foto Anadolu Agency lalele tunceli sursa foto TRT NATO Erdogan, după alegerile din 31 martie 2024 alegeri Turcia Erdogan, sursa foto Cumhuriyet alegeri Turcia