bodrum Crăciun

De foarte mult timp, municipalitatea din Bodrum găzduiește în fiecare an o petrecere pentru expați, acesta fiind un bun prilej de întâlnire. Inițiativa este primită cu entuziasm de cei care au ales să locuiască în frumosul Bodrum, considerat a fi „perla turismului” în Turcia.

În acest an, la evenimentul organizat de Primăria Bodrum la o cafenea situată pe malul mării și gestionată de autoritățile locale, au participat aproximativ 1000 de persoane. În cinstea oaspeților a fost organizată o masă festivă, cu gustări și băuturi gratuite, precum și un concert cu muzică live, oferit de o trupă locală.

Primarul din Bodrum, Ahmet Aras, a ținut un discurs dedicat celor care au ales să trăiască la Bodrum, prilej cu care a anunțat că, potrivit cifrelor neoficiale, populația din Bodrum a crescut de la 180.000 la 400.000 de locuitori.

Crăciun Bodrum
Crăciun Bodrum

Datele Institutului Național de Statistică din Turcia arată că la finalul anului trecut, 4.657 de străini erau înregistrați oficial ca rezidenți ai peninsulei Bodrum. Cetățenii germani constituie cel mai mare număr de rezidenți străini (790 persoane), urmați de englezi (645 persoane), ruși (334 persoane), cetățenii din Uzbekistan (236 persoane), 334 de azeri, 219 cetățeni ucraineni, 192 de rezidenți din Kârgâzstan, 190 din Turkmenistan și 156 din Statele Unite ale Americii.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Știri

Țara lui Mevlana: Konya

9 minute 2 săptămâni
Turcia programare spital Constituția Turciei accident Teleferic Antalya foto Anadolu Agency lalele tunceli sursa foto TRT NATO Erdogan, după alegerile din 31 martie 2024 alegeri Turcia Erdogan, sursa foto Cumhuriyet alegeri Turcia