Cum au fost sărbătoriți de Crăciun cetățenii străini care locuiesc la Bodrum

De foarte mult timp, municipalitatea din Bodrum găzduiește în fiecare an o petrecere pentru expați, acesta fiind un bun prilej de întâlnire și de lansa noi proiecte destinate celor care au ales să locuiască în frumosul Bodrum, considerat a fi „perla turismului” în Turcia.

În acest an, la evenimentul organizat la o cafenea situată pe malul mării și gestionată de autoritățile locale din Bodrum, au participat aproximativ 1000 de persoane. În cinstea oaspeților a fost organizată o masă festivă, cu gustări și băuturi gratuite, precum și un concert cu muzică live, oferit de o trupă locală.

Primarul din Bodrum, Ahmet Aras, a ținut un discurs dedicat celor care au ales să trăiască la Bodrum, prilej cu care a anunțat că, potrivit cifrelor neoficiale, populația din Bodrum a crescut de la 180.000 la 400.000 de locuitori.

Datele Institutului Național de Statistică din Turcia arată că la finalul anului trecut, 4.657 de străini erau înregistrați oficial ca rezidenți ai peninsulei Bodrum. Cetățenii germani constituie cel mai mare număr de rezidenți străini (790 persoane), urmați de englezi (645 persoane), ruși (334 persoane), cetățenii din Uzbekistan (236 persoane), 334 de azeri, 219 cetățeni ucraineni, 192 de rezidenți din Kârgâzstan, 190 din Turkmenistan și 156 din Statele Unite ale Americii.