vama turcia granița

Autoritățile din Turcia anunță că cei care vor călători spre și dinspre Turcia își pot programa călătoria și în funcție de intensitatea activității la punctele de frontieră, urmărind imaginile transmise live pe site-ul oficial al Direcției Vamale din Turcia.

De asemenea, pentru a evita neplăcerile legate de interdicția introducerii unor produse pe teritoriul Turciei, turiștii pot consulta înainte de a ajunge la graniță „Ghidul Vamal pentru pasageri”.

Mai mult, cei care vor călători în Turcia, pot descărca o aplicație pe telefonul mobil cu Ghidul Vamal pentru călători- „Yolcular için gümrük rehberi” (foto), cu meniul tradus în mai multe limbi străine, prin intermediul căreia pot afla informații extrem de detaliate, pentru fiecare tip de produs.

ghid vamal
ghid vamal

Ce e și ce nu e permis să introduci în Turcia

Printre alte decizii, reamintim că legislația actuală prevede că pe teritoriul Republicii Turcia se poate introduce suma maximă de 10.000 USD, iar aceasta trebuie declarată la punctul de trecere a frontierei.

Dacă veți achiziționa obiecte de artă de pe teritoriul Turciei este necesar să solicitaţi factura şi un certificat oficial, care să ateste că obiectele respective pot fi exportate legal. În cazul în care vânzătorul nu oferă acest certificat, este necesar să vă adresaţi unei unităţi a Ministerului Culturii ori unui muzeu, pentru a obţine un astfel de certificat înainte de ieşirea din Turcia.

În Turcia, băuturile alcoolice sunt supuse unor restricţii privind vânzarea şi publicitatea, acestea fiind comercializate numai in timpul zilei, între orele 06:00 şi 22:00.

E interzis accesul cu drone pe teritoriul Turciei

Referitor la introducerea în Turcia de dispozitive de tip dronă, Ministerul Afacerilor Externe din România informează că utilizarea acestora este interzisă fără obţinerea unei aprobări scrise în prealabil de la autorităţile turce competente (Comandamentul Aviaţiei Civile). Utilizarea dronelor intră sub incidenţa legilor 5431 din 10.11.2015 şi 2920 a Aviaţiei Civile, precum şi a Decretului nr. 33 emis la data de 01.09.2016, întocmit în baza Legii 674, art.144.

Un comentariu la „Cum afli cât e de aglomerat la granița cu Turcia. Ce prevede Ghidul Vamal

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Știri

Țara lui Mevlana: Konya

9 minute 2 săptămâni
Turcia programare spital Constituția Turciei accident Teleferic Antalya foto Anadolu Agency lalele tunceli sursa foto TRT NATO Erdogan, după alegerile din 31 martie 2024 alegeri Turcia Erdogan, sursa foto Cumhuriyet alegeri Turcia