refugiați Turcia
  1. Conform ultimelor sondaje de opinie realizate de Aksoy Research Company, cetățenii turci sunt foarte îngrijorați de valul de imigrație din Afganistan. Nemulțumirea față de politicile guvernului împotriva refugiaților este la niveluri ridicate chiar și în rândul alegătorilor alianței aflate la guvernare, AKP și MHP. (Cumhuriyet)
  2. Referitor la criza refugiaților afgani, Ömer Çelik, purtătorul de cuvânt al AKP, partidul condus de președintele Erdogan, a declarat astăzi: „Turcia nu are capacitatea de a mai lua refugiați și de a suporta această povară. Turcia nu este un lagăr de concentrare și nici nu este un han de trecere.” (Sozcu)
  3. Presa din Turcia a sesizat autoritățile de control să verifice prețurile la combustibil, după ce jurnaliștii au depistat mai mulți agenți economici care comercializau motorină cu prețul de 7,36 TL litrul la pompă, deși pe tabele prețul afișat era de 6,84 TL. (Sozcu)
  4. Ministrul sănătății din Turcia, Fahrettin Koca, a precizat astăzi că nu s-au concretizat așteptările referitoare la o scădere a cazurilor de COVID-19 în weekend și a reluat apelul ca cetățenii să se vaccineze, acesta fiind singurul mod de a lupta împotriva virusului. Pe 21 și 22 august, Turcia a înregistrat 19.351 și, respectiv, 18.622 de cazuri, o ușoară scădere față de zilele precedente. (Hurriyet Daily News)
  5. Din data de 6 septembrie, Turcia va solicita persoanelor nevaccinate să prezinte teste PCR negative pentru a participa la evenimente sociale, concerte, sau pentru a intra în locuri publice, inclusiv cinematografe și teatre. Organizatorii vor solicita vizitatorilor codul HES, care este un sistem de urmărire a contactelor cu coronavirus, pentru a vedea dacă au fost fie vaccinați, fie recuperați după boală, sau au un test PCR negativ făcut în ultimele 48 de ore. (Hurriyet Daily News)

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Știri

Țara lui Mevlana: Konya

9 minute 2 săptămâni
turnul fecioarei ataturk foto Turcia programare spital Constituția Turciei accident Teleferic Antalya foto Anadolu Agency lalele tunceli sursa foto TRT NATO Erdogan, după alegerile din 31 martie 2024