vaccin chinezesc

Rezultatele celei de-a treia faze de testare a eficienței vaccinului Sinovac din China, care este folosit în Turcia, indică o eficiență de 83,5%, cu o rată de prevenire a spitalizării de 100%. În faza anterioară, Turcia a raportat 91,25 % procentul de eficiență a vaccinului CoronaVac, mult mai mare față de procentul raportat de Indonezia, ori Brazilia

Turcia a comandat 50 de milioane de doze din vaccinul produs de compania farmaceutică Sinovac din Beijing, realizat cu virus inactiv, o tehnică veche ce este utilizată pe scară largă în lume în producția mai multor vaccinuri.

Până în acest moment, Turcia a folosit 9.326.252 doze de vaccin Sinovac, 7.244.292 pentru prima doză, iar 2.081.960 persoane au primit deja ambele doze de vaccin.

Campania de vaccinare a început cu cei care lucrează în domeniul medical (public, privat, universități cu profil medical, fundații medicale, farmaciști), precum și cu persoanele cu vârsta peste 65 de ani, persoanele cu handicap, precum și personalul din azilele de bătrâni.

În faza a doua, vor primi vaccin cei din sistemul de apărare al țării, cei din ministerul de interne (inclusiv pompierii, jandarmii etc.), cei din serviciile corpurilor de control de pe lângă primării, angajații firmelor de pază, cei din ministerul de justiție, din penitenciare, angajații din educație, cei din sectorul alimentar și transporatorii. Tot în această etapă vor fi vaccinate persoanele cu vârsta între 50 și 64 de ani.

În etapa a treia de vaccinare anti-Covid din Turcia se vor găsi persoanele cu boli cronice care au vârsta cuprinsă între 18 și 40 de ani, după care urmează persoanele din aceeași categorie de vârstă, dar fără boli cronice.

Procentele de eficiență diferite ale vaccinului chinezesc

Cercetătorii care au realizat studii similare în Brazilia au anunțat că acolo efectul vaccinului chinezesc a fost de 78% în cazurile Covid-19 „moderate sau severe”, iar în Indonezia această rată a fost anunțată la 65,3%.

Referitor la rezultatele diferite de eficiență, prof. dr. Vedat Bulut spune că acestea pot fi explicate prin condițiile economice din fiecare regiune, de diferențele de nutriție, precum și de existența altor boli infecțioase, acesta fiind și motivul pentru care au fost efectuate studii de vaccinare pe diferite populații, de pe diferite continente.

În Brazilia, grupa de vârstă și profilul voluntarilor incluși în studiu au fost de asemenea alte criterii diferite de cele ale Turciei, care a recrutat pentru studiu voluntari în vârstă de 18-59 de ani.

De asemenea, în Turcia au fost incluși în studiu și cetățenii de rând, în timp ce în Brazilia au fost incluși doar lucrătorii din domeniul sănătății, care reprezintă un grup mai specializat. Riscul de apariție a bolii la persoanele incluse în studiu în Brazilia este mai mare și este mai probabil să fi fost consultate chiar și cu foarte puține simptome, la cea mai mică ușoară suspiciune.

Compania chineză Sinovac Biotech anunță că își propune să ajungă la o capacitate anuală de 2 miliarde de doze de vaccin anti Covid-19. Declarația făcută de CEO-ul companiei către radiodifuzorul public chinez Global Times a fost confirmată agenției Reuters și de către purtătorul de cuvânt al companiei. Sinovac anunțase anterior că are o capacitate de a produce 1 miliard de doze de vaccin pe an.

Știri

Țara lui Mevlana: Konya

9 minute 3 săptămâni
turnul fecioarei ataturk foto Turcia programare spital Constituția Turciei accident Teleferic Antalya foto Anadolu Agency lalele tunceli sursa foto TRT NATO Erdogan, după alegerile din 31 martie 2024